tirsdag 5. mai 2009

Safari

Her er bilen som fraktet oss rundt på 5 dagers safari til tre ulike nasjonalparker. Vi besøkte Lake Manyara nasjonalpark, Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro krateret. Vi dro fra byen Moshi med et selskap som het MemTours på 5 dager 4 netter camping safari. Med oss på turen hadde vi en guide og en kokk. Da guiden vår snakket engelsk og Lonely Planet er oppslagsverk for dyrene blir det noen engelske dyrenavn.


Tree climbing lions i Lake Manyara nasjonalpark. Den skimtes såvidt. Vårt første møte med de ville dyrene i Afrika.En vakker impala.Denne elefanten stilte villig opp til fotografering.

En del av Lake Manyara. Her var det masse fugler på land og flodehester i vannet.
Jeg synes zebraer er utrolig fasinerende med de flotte stripene sine.Her har vi en baboon som får skyss av et familiemedlem.Vakre flamingoer var det også ved Lake Manyara.
Her er en dverg antilope.

Vi er nå ute av Lake Manyara og på vei til Serengeti. Disse giraffene oppholder seg i Ngorongoro Conservation Area. I dette området er det bosatt mange Masaier.

Dette er Olduvai gorge (over og under). Det er et historisk museumsområde hvor det er funnet mange fossiler, den eldste sagt å være 1,8 millioner år gammel.
I 1972 fant man menneskeliknende fottrykk som estimeres til å være 3,7 millioner år gamle i Laetoli, ca 45 km sør for Olduvai gorge.

En Masai sitter ved inngangen til Serengeti nasjonalpark. Over han er et Masai hus.En antilope.

RC ser utover Serengeti nasjonalpark fra inngangen der vi entret. Serengeti nasjonalpark dekker et område på 14,763 km2.
En prikkete hyiene.
Denne løvinnen og hennes tre små gikk like forbi bilen vår rett etter at vi entret Serengeti.En sjakal i følge Tove Ragnhild på jobb!"Hakuna matata", et villsvin. Hakuna matata betyr forresten noe sånn som "ta det med ro", og det var mottoet for kokken vår kan du si, og noen ganger guiden vår og.

Hyrax.Søte grønne papegøyer.

Soloppgangstur i Serengeti.En "serval". Jeg så denne hoppe i grasset/strået og trodde først det var en jaguar, for det var liksom det vi lette etter hele turen ettersom det var det vanskeligste dyret å oppdage, men da jeg endelig fikk de andre til å tro meg på at jeg hadde sett noe med prikker så vi at den var for liten i størrelse.Amerikansk buffalo. En av de 5 store.Denne fantastiske løva er også en av de 5 store. Og veldig fin.

Hvis du ser godt etter ser du en leopard hengende i treet. Jeg skal love deg at treet var temmelig langt unna, for her har jeg brukt zoom og klippeeffekt. Men dette var det nærmeste vi kom en leopard på safari.
Teltet vårt var rødt og godt synlig. RC er forgapt i en bok som alltid!


De svarte tingene som henger ned fra treet i uskarp versjon er flaggermus.
Vårt første møte med Geparden, verdens raskeste dyr på land.

Her er Ngorongoro krateret. Et fantastisk økosystem som måler 20 km i bredde. Nede i krateret finnes det store flokker av dyr fra løver og zebraer til nesehorn.


På teltplassen vår kvelden før vi kjørte ned i krateret fikk vi besøk av disse to elefantene som kom for å drikke vann. Den ene passerte visstnok rett utenfor teltet vårt da vi satt inne i det, så flaks at jeg ikke stakk ut hodet akkurat da for da hadde jeg nok fått meg en overraskelse. Jeg tror disse to elefantene er stamgjester på stedet for jeg leste en artikkel i Vagabond som fortalte om den samme hendelsen.

Nydelig lys som forsøker bryte gjennom skyene. Det er nesten noe bibelsk over dette bildet.

Et favorittbilde. Morsomt med den lille fuglen som sitter på ryggen til flodehesten.

Nede i krateret fikk vi ta geparden i nærmere åsyn. Zoomen var uerstattelig på safari.

Et annet favorittbilde, og nå på introduksjonen til bloggen min, er dette bildet av zebraer i en fotografs beste hjelpemiddel, det evig skiftende lyset!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar