søndag 3. mai 2009

Mt. Kilimanjaro.

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell på 5 895 moh. Fjellet ligger i det nordøstlige Tanzania nær grensen til Kenya, og er en vulkan. Vi tok bussen fra Dar Es Salaam til Moshi og dro via Zara travels ut på ekspedisjon. 
Skiltet under viser de ulike vegetasjonene ettersom man stiger i høyden. 
Her ser dere den store gjengen som var med for bare Rolf Christofer og meg. Vi hadde pakket så lite vi kunne og hadde kun en større sekk som vi delte. Det resulterte faktisk i at vi fikk en bærer mindre. 
Jeg har desverre glemt en del av navnene deres allerede, men fra venstre har vi i alle fall assistent guiden, en bærer, kokk/bærer, guiden vår og to ekstra bærere. Personlig synes jeg de bærte med seg alt for mye som vi ikke brukte en gang, men maten på turen var helt fantastisk. Høydepunktet var den varme havresuppen vi fikk til frokost hver morgen etter kalde netter i hytta. 

Den høyeste toppen er Uhuru (5895 moh.) (Swahili: selvstendig) på kraterkanten på vulkanen Kibo. Den ble først besteget av Dr. Hans Meyer i 1889. To andre av Kilimanjaros topper er også utdødde vulkaner: Mawensi (5149 moh.) og Shira (3962 moh.).

Lunsjpause før vi nærmer oss siste hytta som ligger på ca 4700 meter. Hvis jeg husker rett er det Mawensi vi ser foran oss. 

I noen av ekspedisjonene sov de i telt i stedet for hytter.  

Her er den siste hytta. Den var ekstra kald. 


Vegen opp var lang og tung. Vi startet rundt midnatt og gikk i mørket hele veien. Vi hadde hodelykt på men alt vi så var det som var innenfor lyktas rekkevidde. Det ble kaldere og kaldere jo nærmere toppen vi kom. Desverre ble Rolf Christofer høydesyk og kastet opp flere ganger. Vi kom oss likevel til 5681 meter. Da var RC for syk til å fortsette og jeg var i grunn glad til for jeg var kjempe sliten. Til opplysning har RC vært over 6000 meter, så han var litt ekstra uheldig denne gangen.

JIPPI JIPPI JIPPI

Endelig er det verste overstått..og vi er nede i varmen igjen. Lua dekker turhåret!

Her er den ene overnattingshytta vår. Den lå på ca 2500 meter. Vi overnattet her både på veg opp og på veg ned.Her er hyttene på ca 3500 meter.


Helt der oppe har vi vært..


Rolf Christofer klatret opp på en stor stein langs veien da vi hadde en pause og da kunne jo ikke bærerne våre være noe dårligere!!


På vei ned igjen kom soloppgangen og fjellet fikk flott farge. Alt var forresten flott når en hadde så godt som nådd målet..
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar