fredag 1. mai 2009

Introduserer Kambodsja/CambodiaEtter Vietnam gikk turen til Kambodsja. I Phnom Penh besøkte vi Toul sleng museet/fengselet (under) som nå huser utallige bilder av mennesker som døde i fengselet og viser de ufattelige forholdene de levde under.Videre følger bilder fra hovedstaden Phnom Penh.

Og så ankommer vi Angkor Wat. Et helt fantastisk tempelområde utenfor Siem Reap. Vi leide sykkel og kom på den måten oss lett rundt (se eget innlegg). 
En tidligere kollega av RC jobbet for Leger uten grenser i grensebyen Poipet og vi besøkte ham der. Han jobbet på en liten klinikk med HIV-syke pasienter. Kontrastene var enorme mellom fattige Kambodsja og Thailand 100 meter lenger ned. 


Mellom Kambodsja pg Thailand ligger "no mans land" hvor kasinoene (de høye bygningene under) florerer. Det er ikke lov å gamble i Thailand så de kommer hit.Potosi var en helt forferdelig skitten plass og alle trodde vi hadde gått feil da vi skulle finne klinikken der Marius holdt til. Det florerte av søppel, fattigdom og gatebarn. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar